06.09.2019

Нели Беширова се включи в кампанията "Чети във влака" с детска книжка

Нели Беширова се включи в кампанията на БДЖ „Чети във влака“, която стартира преди броени дни и привлече интереса на всички, които пътуват с държавните железници. Кампанията цели да повиши интереса към четенето на съвременни български електронни книги.

В разгара на лятото във всички влакове в страната са разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене. Инициативата подкрепиха водещи издателства и автори в страната, които предоставиха безплатно за срок от една година първите книги от виртуалната библиотека на „Чети във влака“.

Сред заглавията, на които вече се радват най-малките пътници във влаковете, е и „Умно дете си ти, Тино“ на Нели Беширова – изпълнителен директор на „ЕНЕКОД“ и „Рискинженеринг“. Бизнес дамата е адвокат и работи в сферата на енергетиката, но вече има и своята първа книжка за деца, издадена на български, английски и арабски език. Нели Беширова започва да пише преди време като начин да запълни дългите служебни полети със записки на случки и мисли, които във времето да предаде на дъщеря си. 

Не след дълго книжката „Умно дете си ти, Тино“ става факт. Издадена със съдействието на Уницеф, книжката се подарява на деца от социални домове и на многодетни семейства, които живеят в оскъдица. 

„Когато издадох книгата, тя беше подарена на деца от бедни семейства, днес безплатно могат да ѝ се радват и децата, които пътуват във влаковете в страната. „Чети във влака“ дава на малки и пораснали деца възможността да пътуват в далечни светове, докато се движат в коловозите“, сподели Нели Беширова, която не скри радостта си от участието си в каузата. 

Всички книги от виртуалната библиотека на „Чети във влака“можете да видите тук

 

Всички публикации