18.09.2018

Неочакван подарък за първия учебен ден получиха първокласници в страната

Книжката „Умно дете си ти, Тино!“ на Нели Беширова зарадва първокласниците от 38-мо Основно училище „Васил Априлов“ в София и от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Козлодуй. Училищните ръководства и на двете учебни заведения приеха с радост дарението на Нели Беширова - изпълнителен директор и председател на борда на директорите на „Риск Инженеринг“ АД.

Тино всъщност е Константин и заедно със своя мъдър дядо, двамата са главните герои на детската книжка, припомня авторката, която в забързаното си ежедневие успява да намери време и за малките читатели. „Исках да предам на моята дъщеря всички добри неща, които съм научила от моя дядо Стефан и които са полезни за всеки един човек по пътя му към зрелостта” – разказва Нели Беширова. Според нея „днешните деца имат необходимост да научат повече за изконните човешки ценности, защото много от тях израстват в един виртуален свят на измислени герои от електронни игри и анимационни филмчета, които крадат от детството им“.

„На добър час по пътя на знанието и мъдростта, мило дете! Превземай света с Вяра, надежда и Любов“ - личното посление от авторката, към всеки от първокласниците.

 

Всички публикации