29.11.2019

Г-ЖА НЕЛИ БЕШИРОВА СЕ ВКЛЮЧИ АКТИВНО В БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ

 

На събитието на "Лайънс клуб София Витоша" бяха събрани 150 000 лева за детски центрове, а специален гост беше вицепрезидентът Илияна Йотова

ВИП дами и господа събраха над 150 000 лева на традиционния благотворителен бал на "Лайънс клуб София Витоша" в навечерието на най-светлите християнски празници.

Респектиращата сума, която материализира благородството, щедростта и съчувствието на хората от едрия бизнес, ще бъде използвана за създаване на Лайънс центрове за малчугани и тийнейджъри -за активна рехабилитация на момчета и момичета с проблеми в развитието, за обучение в професионални умения на младежи с увреждания, както и за закупуване на инструменти за Музикалното училище "Любомир Пипков".

Почетен гост на вечерта в зала ЕФЕ на столичния хотел "Маринела" бе вицепрезидентът Илияна Йотова, която дойде със съпруга си - прочутият ортопед професор Андрей Йотов. Президентът на "Лайънс клуб София Витоша" Мирела Ненчова, собственик на галериите SSG, поздрави обществото и го информира за дарените средства в предишната кампания и припомни, че стойността на реализираните до тук каузи, изчислени в предмети, труд и финанси, надхвърлят 1, 4 милиона лева. Сред тях са превенцията и борбата с очните заболявания, глухотата, диабета, онко диагнозите, закупуването на кувьози за болници в София и страната, пълна подмяна на старото обзавеждане на детската клиника по изгаряния в "Пирогов", осигуряване на защитени жилища за младежи, подпомагане учениците и училището за незрящи "Луй Браил", финансова подкрепа на изявени българчета в сферата на науката, културата, спорта и още много други. Иван Байков дистрит гуверньор на Асоциацията на клубовете също поднесе възхищението си от дейността на "Лайънс клуб София Витоша".

Както се знае, "Лайънс клуб" е най-голямата и прозрачна благотворителна организация в света с 48 000 представителства на четири континенти и 2 милиона членове, чието мото е "Ние служим". На галата с логото "Красотата на коледните традиции" в търга бяха разиграни над 23 ценни предмета, дарени от членовете на клуба и техни съмишленици и подържниди. Гостите наддаваха за екип е национална шевица на сноубордистката Александра Жекова от олимпиадата в Пьончанг с личен автограф, трико на Армен Назарян, картини от Павел Митков, Анна Янева, Цончо Стефанов, бронзов кон от скулптора Иво Чочев, икони и много други произведения на изкуството.

Силно естетско вълнение предизвика надпреварата за розов диамант от Австралия. Сред лотовете бяха още ювелирно творение с дизайн на яйце, изработено от сребро и емайл, собственост на цар Фердинанд, наследено от княгиня Мария-Луиза, луксозната кутия с пури Padron от личната колекция на Пламен Ташков, 20-годишен арменски коняк "Арарат Ной", който носи името на библейския патриарх, засадил първата лоза в подножието на планината, мечокът Барон...

Сред най-активните в наддаването в името на благородната кауза отново бяха Гергана Ташкова, Марина Вълканова, Нели Беширова, Кремена Домусчиева, Биляна Тончева... Микрофонът хванаха Владо Димов и Стефан Илчев, овациите бяха още за Артур Недосян, децата от балета на Ефемия Фард. В дрес кода на бала доминираха черното и перлите, червеното и асиметрията, синьото и декорациите, а прическите на дамите варираха от класически кок до артистичен шик.

Нели Беширова си тръгна от бала със сребърна икона с инкрустация на скъпоценни камъни, копие на Казанската Света Богородица, благословена от Западно и средноевропейския митрополит Анто-ний, предоставена от Мирела Ненчова

Всички публикации